Historia

Historia

Allra första början…

Villan uppfördes som Lanthandel redan 1929 av Korsnäs pappersbruk och har kantats av en lång historia sedan dess. Huset användes länge som butik av människorna i Bomhus, vi har fått höra flera underbara historier kring villan och dess besökare som handlat sitt lördagsgodis, tyger, mjölk och andra varor just här. En viktigt knutpunkt för många.

Ljuva sjuttiotalet

Under sjuttiotalet var det dock dags för huset att omvandlas till kontor och väggarna kläddes med väv av glasfiber, moderna glasväggar byggdes upp och över trägolven klädde linoleummattor in plankorna.

Åren gick och flera år senare såldes huset och nuvarande ägare öppnade upp det som Bed and breakfast.

Den stora omvandlingen

Men sedan vintern 2016 ägs Villan av makarna Madeleine och Erik Segerquist.

Redan vid deras första möte med Villan kände de att detta hus var alldeles för speciellt för att behålla privat eller hemlig. Villan förtjänade att fler skulle få ta del av den. Och  tillsammans med vännen och inredningskollegan Sofia Marmegård startade den fyra år långa renoveringsresan. En resa som har kantats av stora utmaningar och överraskningar längs med vägen. Den starka känslan om att få göra huset rättvisa har fått vara vägledande och trumfa i många svåra vägval och huset har återigen förvandlats men denna gång har husets ursprungliga själ lyfts fram tillsammans med moderna färgval och en inredning som anpassas till nutiden. Trägolvet på övreplan har äntligen fått komma fram och trampats på igen!

Våren 2020 öppnade vi upp dörrarna till Villa Holmsundsallén och huset stod klart för fester, övernattningar med familj och vänner, bröllop och konferenser.

En Modern Lanthandel

Nu är vi återigen framme vid en ny milstolpe för vår Villa. Under vår 2024 så öppnades huset upp för allmänheten igen med café och glass och tillsammans med våra samarbetspartners och kreativa kollegor hoppas vi återigen kunna få verka som den varma, hjärtliga mötesplatsen som Villan började sin tid som här i Bomhus, vi kallar henne den Moderna Lanthandeln!

Varmt välkomna!