Utflyktsmålet

Utflyktsmålet

Välkomna till Gävles nya Utflyktsmål, Villa Holmsundsallén!

-Den Moderna Lanthandeln.

Vi ligger i den lite “doldare” delen av Bomhus som heter Holmsund. Nära havet, granne med ängar framför oss och skogen strax intill ligger vår Villa Holmsundsallén som från allra första början byggdes som Korsnäs Lanthandel 1929. På senare tid har Villan erbjudit konferenser och bröllop men från och med våren 2024 går vi tillbaka till rötterna och öppnar nu upp som den nya utflyktsmålet Villa Holmsundsallén!

Fika

Här kan du fika goda bakverk, smörgåsar och annat gott, kanske vill du testa vår lilla chokladöveraskning med smaker av Gävle… kom in så berättar vi mer.

Sätt dig ute på vår mysiga bakgård med din fikabricka eller ta med din kopp ut i trägården eller så sjunker du ned i en skön soffa inne i Villan.

Glass

Hos oss hittar du även den goda kulglassen från Rättviksglass. Bara den är värd ett besök hos oss. Vi överraskar med nya gästsmaker så kom ofta!

Goda presenter till dig eller till någon du känner

I Villans regi kan du köpa med dig olika godsaker som produkter från Gridelli, vackra produkter med otroligt gott innehåll såsom olivolja, pistagekräm, balsamico. Vi säljer även sötsaker som kolor, tryfflar och kaffe hos oss. Också en del lokalt producerade produkter som tex vetemjöl från Hallens kvarn i Kilafors.

Du hittar också utvalda produkter från Björk and Berries hos oss.

Villans egna produkter

Vi säljer egenproducerade lampor och andra vintagemöbler och ting som är handplockat av oss som inrett Villan. Ibland köper vi även in nya inredningsdetaljer till vår butik men då är det saker som vi verkligen själva gillar att använda. 

Sist men inte minst kan du såklart hitta våra populära doftljus och doftpinnar med Villans egna signaturdoft.

Sedan ser vi såklart till att mixa utbudet med produkter från våra kreatörers butiker med!

Du kan alltid lita på att det som säljs i vår butik är noga utvalt av oss och vår smak på både godsaker och ting.

Presenter

Vi hjälper gärna till att sätta ihop presentkit åt er till gå bort-presenten, avtackningen, till läraren mm, säg bara till så ordnar vi åt er!

Hur du hittar i Villansbutiker

Villans produkter som är till försäljning hittar du främst på nedreplan i Cafédelen samt i Sviten som ligger intill köket. I vår cafédel finns även en utgång till bakgården som innehåller många fikaplatser, liksom på framsidan.

På övreplan hittar du våra kreatörers butiker bland annat en blomsterbar och keramikbutik. Där håller även Pop up-butikerna till.

Passa på när du är i vårt vackra området

Cykla hit eller ta med dig promenadskorna för framför Villan ligger vackra promenadstråk längst ängar, allér och skogsstigar runt Rudsjön. Vintertid kan man hitta skidspår på ängarna om man har tur.

Vår filosofi är att gästerna ska få möjlighet att använda alla sinnen i vår villa och hoppas att du som besökare kan känna det vid ditt besök hos oss, insidan som utsidan av Villa Holmsundsallén och dess omgivningar.

Parkering när du kommer med bil

Kommer du med bil finns det några parkeringsplatser intill Villan, i övrigt går det fint att parkera längst gatan enligt vägskyltarna.

Det finns fina cykelvägar till oss.

Busshållplatser ligger på gångavstånd och det är buss 1 och 12 som du kan åka med hit.

Hundar är välkomna utomhus

Vovvarna är varmt välkomna utomhus på vår bakgård eller framsida, säg till så ordnar vi en vattenskål åt din kompis.

Håll utkik för varierande öppettider såhär i början

I början kommer våra öppettider vara varierande pga redan gjorda bokningar… så håll koll på våra öppettider på hemsidan och via vår instagram. Till hösten blir det lite mer regelbundna tider så håll ut!

Varmt välkomna till oss!